Hoofdmenu

img_1680_1.jpg

 

Sinds 1998 waren er in de St. Jacobskapel regelmatig exposities te zien.
De kapel mag dan klein zijn, het blijkt steeds weer een locatie waar zowel kunstenaars als bezoekers zich goed op hun plaats voelen. 


In de zomer van 2005 is de zolder van de Kapel met inzet van een aantal vrijwilligers opgeknapt, zodat deze zolder thans bijzonder geschikt is voor dit soort exposities.

Naast de aparte exposities is er op de kapelzolder ook een min of meer permanente expositie, welke is opgebouwd uit 2 'componenten':

  • informatie (tekst én foto's) over de geschiedenis van de Jacobskapel én over de diverse activiteiten in de kapel
  •  een selectie van de door Ruud Harmsen gemaakte linosnedes over zijn voettocht naar Santiago de Compostela (1988). Meer informatie over deze kunstenaar en zijn werk is hier te vinden.


Overzichtstentoonstelling van Huub Delgijer

 

In de weekenden van 21-22 en 28-29 september 2019 (telkens van 13 tot 17 uur) zal in de Jacobskapel een overzichtstentoonstelling te zien zijn van Huub Delgijer.
Huub Delgijer is geboren op het Glashuis te Nijmegen in 1940; en exposeert dus nu op zijn geboortegrond. Huub en zijn vrouw Toos Hofkens zijn 53 jr. getrouwd en zijn beiden rasechte Nijmegenaren. De Vierdaagse heeft hij 47x volbracht. De vader van Huub was een getalenteerd schilder en ook de broers van Huub zijn dat.
Na de ambachtsschool heeft Huub een korte tijd gewerkt bij een scheepswerf, maar toen daar geen werk meer was, heeft hij als 17-jarige 3 jaar op de wilde vaart de wereld rondgereisd. Voor zijn dienstplicht is Huub uitgezonden geweest naar het voormalig Nederlands Nieuw Guinea. Daarna heeft hij 38 jaar gewerkt bij de PGEM als werktuigkundige.

De Overzichtstentoonstelling wordt feestelijk geopend op zaterdag 21 september, om 13 uur.
Op de zondagen (dus 22 en 29 september) zal René van Hoften de tentoonstelling opluisteren met verhalen over de Benedenstad.
De selectie uit het grote en veelzijdige oeuvre van Huub Delgijer is gemaakt door onze vriend Ruud Harmsen.
Initiatiefnemer van dit project: Erik van Bronswijk.
Iedereen is van harte welkom bij deze tentoonstelling, waarbij Huub in zijn 80e levensjaar voor de 1e keer zijn levenswerk aan een groter publiek laat zien.