Hoofdmenu

Het Nederlands genootschap van Sint Jacob
Website van het Nederlands genootschap van Sint Jacob; allerlei aspecten van de tocht naar Santiago komen hier aan bod. 
Nederlands Genootschap Sint Jacob

 

 

Wegen met Zegen
Een pelgrimstocht in elf etappes waardoor je niet alleen het Betuwse landschap beter leert kennen, maar ook de geschiedenis van de streek en de mensen die er wonen. Wegen met Zegen hoopt veel mensen te inspireren door het wandelen zelf, de ontmoetingen onderweg en de rijkdom van de christelijke traditie, die juist ook in dit prachtige stuk Nederland generaties vóór ons heeft gedragen door de tijd.

 


Ziel gaat te voet
Mooie Nederlandstalige site over wandelspiritualiteit, met citaten en impressies van velen.
Ziel gaat te voet

 

 

Esprit du Chemin
Een Arnhems stel runt een fraaie herberg in het Franse Anthien, in de nabijheid van Vezelay. Dit is een plek waar de pelgrim zich thuis voelt: een gelukkig huwelijk tussen gewone gezelligheid én inspiratie. Ook de site straalt dat uit. In februari 2007 waren zij te gast in onze kapel voor hun pelgrimsvertelling.

L'Esprit du Chemin

 

 

Stichting Noviomagus
Deze website biedt jong en oud een scala aan boeiende informatie over geschiedenis, kunst, architectuur en monumenten van Nijmegen. Het toont u de typische 'plekjes' van de stad, de verhalen die Nijmegen een kleurrijk gezicht geven. U vindt er ook informatie over de Sint Jacobskapel.
Logo Stichting Noviomagus

 

 

Stadskerk Nijmegen van het Oecumenisch Citypastoraat
Al 750 jaar is de Stevenskerk het hart van Nijmegen. Hier is het Oecumenisch Citypastoraat thuis, een eigentijdse geloofsgemeenschap waar u van harte welkom bent.
Logo Stadskerk Nijmegen

 

 

Ted Felen
Een 5-tal glas-in-lood ramen in de Jacobskapel zijn van de hand van deze, inmiddels geridderde, Nijmeegse glaskunstenaar. Zie ook hier.
Ted Felen in atelier (foto door Ger Loeffen)

 

 

Ruud Harmsen
In 1988 ondernam kunstenaar Ruud Harmsen een voettocht naar Santiago de Compostella. Tijdens zijn tocht hield Ruud een dagboek bij waarin hij alle  gebeurtenissen, ontmoetingen en andere wetenswaardigheden van de tocht noteerde. Drie jaar na de reis waren de indrukken in zoverre verwerkt dat hij kon beginnen met het maken van een serie linoleumsnedes over alle ervaringen die hij tijdens zijn tocht had opgedaan. Zo ontstond een indrukwekkende reeks van 120 linosnedes. Hij noemt het zelf een dagboek in de vorm van beelden. Een selectie van zijn linosnedes wordt regelmatig geëxposeerd op onze kapelzolder.
Ruud Harmsen - Kunstwerk Wachten (olie op paneel)